قدردانی مدیرکل سازمان جهانی بهداشت از ایران برای پوشش همگانی سلامت

  • تاریخ انتشار: شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴
  • تعداد بازدید کنندگان خبر: 330
  • زمان مطالعه: 7 دقیقه
 قدردانی مدیرکل سازمان جهانی بهداشت از ایران برای پوشش همگانی سلامت

قدردانی مدیرکل سازمان جهانی بهداشت از ایران برای پوشش همگانی سلامت/ ایران راهبرد صحیحی را در حوزه سلامت اتخاذ کرده است

 

  در نشست اهداف توسعه پایدار عنوان شد:

قدردانی مدیرکل سازمان جهانی بهداشت از ایران برای پوشش همگانی سلامت/ ایران راهبرد صحیحی را در حوزه سلامت اتخاذ کرده است

دکتر مارگارت چان با مرور دستاوردهای برنامه تحول نظام سلامت در ایران از اقدام دولت ایران در پوشش همگانی سلامت تقدیر کرد.

به گزارش " وب دا" ، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در سخنانی با موضوع اهداف توسعه پایدار با تمرکز بر پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر با ابراز خرسندی از حضور در ایران اظهار داشت: بسیار مفتخرم که امروز در اینجا حضور يافته و سخنرانی خود را ايراد می نمایم در حالیکه جامعه سلامت شاهد گذر جهانی به «برنامه توسعه بعد از سال 2015» می باشد.

وی افزود: ما شاهد موفقیت بزرگی در زمینه کاهش برخی از موانع قدیمی در حوزه سلامت می باشیم اما اکنون با چالشهای جدیدتر از پیچیدگیهای بی سابقه تاریخی مواجه هستیم.

دکتر چان عنوان کرد: اهداف توسعه هزاره نشان داد که برای سلامت عمومی مفید بوده و طی ده های گذشته تعداد مرگ و میر کودکان از بیش از 10 میلیون نفر بوده به رقم 6.3میلیون نفر در حال حاضر رسيده است و کماکان نيز اين روند با سرعت بيشتري نسبت به قبل در حال كاهش است.

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت با بیان اینکه در مقایسه با سال 1990، روزانه 17 هزار کودک، کمتر می میرند، گفت: اپیدمی ایدز در نقطه اوج خود قرار گرفته است با این حال امسال، با برنامه 15*15 موفق شدیم که درمان ضد ویروس را برای 15 میلیون نفر فراهم سازیم و همچنان شاهد حرکتهای مشابه در زمینه پاسخگویی به مالاریا و سل بوده ایم.

وی خطاب به حاضران در جلسه یادآور شد: شواهد 15 سال اول این قرن به روشنی نشان می دهد که سرمایه گذاری در توسعه سلامت كارساز است و کنترل کردن بیماریها، تختهای بیمارستان، پرسنل و منابع را برای پاسخگویی به چالشهای پیچیده، پر زحمت و هزینه بر آزاد می نماید.

دکتر چان ادامه داد: در دنياي به هم پيوسته امروز، سلامت تحت تأثیر عوامل نیرومندي از قبيل سالمندی جمعیت، شهرنشینی سریع و بازار جهانی محصولات ناسالم است و تحت تاثیر این عوامل، بیماریهای مزمن غیرواگیر، نظیر بیماریهای قلبی، سکته، سرطان، دیابت و بیماریهای تنفسی حاد در مقايسه با بیماریهای عفونی که علت اصلی، مرگ و میر در جهان بوده است، پیشی گرفته اند.

وی عنوان کرد: در جمهوری اسلامی ایران، بیماریهای غیرواگیر، عامل 3.4تمام مرگ و میرها می باشند و این تغییر روند دارای پیامد هاي عمیق می باشد.

دکتر چان با بیان اینکه هزینه های مراقبت از بیماریهای مزمن نظیر سرطان و دیابت، حتی برای ثروتمندترین کشورها در جهان نیز غیر قابل تحمل شده است، گفت: کارشناسان اتفاق نظر دارند که پیشگیری بايد مبناي پاسخگویی جهانی به بیماریهای غیرواگیر باشد.

وی اظهار داشت: برای غلبه بر عوامل اصلی بیماریهای غیرواگیر به تغییر رفتار انسانها و همچنین تغییر رفتار گردانندگان قوی اقتصادی نياز است، صنایع توليدی که محصولات مضر نظیر دخانیات، الکل، تنقلات و نوشیدنیهای شکردار را تولید می کنند، نه دوستانه برخوردار کرده و نه مایل به همکاری می باشند، زیرا با انجام این کارها، توسعه اهداف تجاریشان ضعیف می شود.

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت عنوان کرد: این صنایع در مقابل اقدامات مالی و نظارتی که هدف آن تغییر رفتار می باشد، شدیداً مقاومت می کنند. روش آنها برایمقابله با چندین اقداماتی بسیار پیچیده و هزينه بر مي باشد.

وی گفت: برای مثال، بسیاری از کشورها که برنامه ریزی برای بسته بندی ساده برای محصولات دخانی انجام دهند، به دلیل به خطر افتادن این صنعت مورد اعتراض و دادخواهی قرار گرفته اند.

دکتر چان با اشاره به اینکه پیگیری اهداف توسعه هزاره با رفتارهای خصمانه و مقاومتهای قوی و پنهانی مواجه می شود، گفت: بعد پیچیده دیگر کار این است که بیماریهای غیرواگیر، راههایی که باعث پیشرفتهای اقتصادی اجتماعی می شوند را به چالش می کشند.

وی گفت: رشد اقتصادی و مدرنیته، شهرنشینی راهها را برای گسترش سبک زندگی ناسالم باز نموده است و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی، شرایطی را ایجاد کرده که باعث افزایش بیماریهای غیرواگیر شده است.

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت با بیان اینکه افزایش بیماریهای غیرواگیر، تنها چالشی نیست که ما پیش رو داریم، گفت: شیوع ابولا در آفریقای غربی نشان داد که جهان برای پاسخگویی به اپیدمیهایی که جدی و پایدار می باشد، آمادگی لازم را ندارد و سازمان جهانی بهداشت نیز از این موضوع مستثنی نیست.

وی ادامه داد: گزارش پانل ارزیابی موقت ابولا، نقدهای سازنده ای را به سازمان جهانی بهداشت ارائه داد که این سازمان در مقابله بحرانهای آینده آماده تر باشد.

دکتر چان گفت: پيشنهادات پانل در راستاي اصلاحاتي است كه ما از قبيل آماده نمودن نیروی کار جهانی سلامت و ایجاد صندوق برای پاسخگویی فوری به وضعیتهای اضطراری در حال انجام آنها مي باشيم ، ما متعهد شده ایم که اصلاحات ضروری را در سازمان جهانی بهداشت ایجاد نموده که این سازمان بتواند در شرایط اضطراری امروزی پاسخگو باشد.

وی با اعلام اینکه برنامه توسعه بعد از 2015 که در ماه سپتامبر نهایی خواهد شد، محصول بزرگترین فرآیند مشورتی در تاریخ سازمان ملل مي باشد، گفت: برنامه پيشنهادي برای توسعه پایدار، داراي 17 آرمان و 169 هدف می باشد. موضوع سلامت در آرمان 3 قرار گرفته است. اهداف توسعه هزاره مرتبط با سلامت بخشی از آرمان سلامت می باشد.

دکتر چان گفت: تمرکز اهداف جدید روی بیماریهای غیرواگیر، آسیبها و پوشش همگانی سلامت است، سلامت در جای خودش به عنوان یک پیامد مطلوب در نظر گرفته می شود و راهی برای رسیدن به دیگر اهداف به شمار می رود ، سلامت به عنوان یک عامل قابل اعتماد برای پیشرفت به سمت توسعه پایدار بوده و بنابراین دارای جایگاه ویژه ای در برنامه توسعه است.

وی در ادامه یادآور شد: هشت هدف دیگر نیز بطور آشکار به سلامت مرتبط می باشند زیرا آنها نیز به مسائلی همچون علتهای اساسی و عوامل اجتماعی موثر بر سلامت می پردازند.

دکتر چان عنوان کرد: در نظر گرفتن بیماریهای غیرواگیر در اهداف سلامت باعث ارتباط کشورهای فقیر و غنی بطور یکسان می شود، پوشش همگانی سلامت روح برنامه توسعه جدید بوده و تأکید آن بر برابری و حقوق اجتماعی است که هیچ کس از این برنامه کنار گذاشته نمی شود.

بالاترین مقام بهداشتی جهان با بیان اینکه پوشش همگانی سلامت، بعنوان یک مفهوم متحد کننده، یک چارچوب برای ارائه یکپارچه خدمات بهداشتی و یکی از قدرتمندترین متعادل کنندگان اجتماعی میان تمام برنامه های سیاستگذاری در نظر گرفته می شود، گفت: به نظر من، پوشش همگانی سلامت یکی از قوی ترین مفاهیمی است که سلامت عمومی باید به آن بپردازد، این امر یکی از قدرتمندترین متعادل کنندگان اجتماعی میان تمام برنامه های سیاستگذاری در نظر گرفته می شود.

وی با یادآوری این نکته که در حقیقت بیان نهایی منصفانه رفتار کردن است و بالاترین اساس اخلاقی سلامت عمومی را تایید می کند، گفت: هیچ کس نباید بخاطر دلائل غیرمنصفانه نظیر عوامل اجتماعی و اقتصادی از دسترسی به مداخلات ارتقاء دهنده سلامت و نجات دهنده زندگی محروم شود.

دکتر چان تاکید کرد: هیچ کس نباید بخاطر هزینه نجات زندگی خود و خانواده خود دچار ورشکستگی مالی شود و مراقبت منصفانه سلامت باعث یکپارچگی، پایداری و هماهنگی اجتماعی در ارتباطات انسانی می شود.

وی در پایان با ابراز خرسندی از سفر به ایران گفت: من از دولت جمهوري اسلامي ايران و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي براي تعهد سياسي و سرمايه گذاري مالي براي دستيابي به پوشش همگاني سلامت و ايجاد خدمات يكپارچه سلامت، گسترش مراقبت اوليه براي ساکنین منا طق شهري و شهر هاي بزرگ ، تقدير مي كنم.

دکتر چان، تمركز بر بهبود كيفيت، برنامه ريزي و آموزش منابع انساني، باز سازي مديريت و مراقبت بيمارستاني، تامين منابع مالي مراقبت بهداشتي براي خريد راهبردي خدمات سلامت و حمايت از خطرات مالي را از جمله اقدامات انجام گرفته ایران برشمرد و خطاب به حاضران در جلسه گفت: به شما اطمينان مي دهم كه راهبرد و نقشه راه شما در مسير صحيح است و از این رو برای شما در اجرای برنامه طرح تحول نظام سلامت آرزوي موفقيت دارم.