بسم الله الرحمن الرحیم
مقدمه
کتابداری و اطلاع رسانی یک حوزه میان رشته ای است که با بسیاری از موضوعات پایه و اساسی مربوط به پژوهش، حقوق معنوی فکری، نشر دانشگاهی و نشر پزشکی، ذخیره و بازیابی اطلاعات، و نیز اشاعه و دسترس پذیری اطلاعات بصورت پایه ای و عمقی درگیر است. بطوری که خاستگاه بسیاری از اولویتها و سیاستگزاریهای پژوهشی را در حوزه کتابداری و اطلاع رسانی می توان بوضوح دید. لذا رسالت گروه کتابداری است که جایگاه خود را در دانشگاه تثبیت و تبیین نماید.
مشاهده وضعیت جاری نشان میدهد این جایگاه تضعیف شده است. بسیاری از واحدهای درسی کتابداری که تدریس آنها توسط اعضای هیئت علمی میتواند موجب گسترش همکاری بین رشته ای و گشودن افقهای جدید پژوهشی برای گروه و دانشجوها ،پایاننامه ها و پروزه ها باشد درحال حاضر توسط افراد غیرمتخصص ارائه میشود. این میتواند نشان دهنده عدم اعتماد به گروه کتابداری باشد. برای احیای جایگاه گروه در دانشگاه و جامعه منظور باید اقدامات لازم و منطقی صورت گیرد و توامندیها و پتانسیل های رشته و اعضای گروه کتابداری (هیئت علمی و دانشجویان) تثبیت شود. وضعیت آموزشی و پژوهشی دانشجویان نیز ضعیف شده است. که نیازمند بازنگری ، احیا و بازسازی است.
رسالت گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی
رسالت ما آموزش و توانمندسازی دانشجویان در هموار نمودن راههای دسترسی به اطلاعات و استفاده درست از اطلاعات است . که با تقویت و توانمند سازی دانشجویان ، توسعه آموزش کتابداری در مقطع دکتری و تاسیس رشته های مرتبط مانند مدیکال ژورنالیسم ، بازنگری دروس و توسعه روابط بین گروهی امیدواریم به آن برسیم.
دورنمای گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی
دیدگاه ما این است که به یک گروه موثر و فعال (که دارای روابط وسیع با سایر رشته ها و دانشکده ها دارد )تبدیل شود، با بیشترین قبولی در دوره های دکتری داشته باشند، سهم خوبی در تولیدات علمی منتشره در دانشگاه در مقایسه با گروههای مشابه خود بدست آوریم ودارای قابلیت های اخذ گرنت و پاداشهای ملی، منطقه ای و بین المللی در عرصه رقابت باشیم.
اهداف کلی گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی
1-ارتقاء کیفی آموزش بیش از هرچیز در سرلوحه برنامه های راهبردی گروههای آموزشی اهمیت دارد. لذا بیش از سایر موارد در اولویت برنامه های بوده و در آن سرمایه گذاری خواهد شد.
2- اقدام و ایجاد رشته جدید مدیکال ژورنالیسم و علم سنجی پزشکی
3- اقدام و تثبیت دوره دکتری کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی با ظرفیت محدود سه نفر در هردوره
4-افزایش تعداد هیئت علمی و مشارکت در فراخوان
5-به کارگیری دانشجویان برای طرح تعهد خدمت
6- توسعه روابط گروه با گروههای دیگر در دانشگاه
7-مشارکت در پروزهای تحقیقاتی و اموزشی دانشگاه
8-ایجاد دفتر علم سنجی در دانشگاه
9- ایجاد وبسایت اطلاعات سلامت
10 – برگزاری سمینار و همایش های ملی و بین المللی برای تقویت رشته
برای دیدن ادامه مطلب کلیک نمائید.