همایش کتاب و خواندن در محل کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تبریز...
بسمه تعالی
همایش کتاب و خواندن :ارتقای فردی شغلی اجتماعی در تاریخ 25 آبان ماه 1394 در محل کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تبریز توسط معاونت محترم تحقیقات و فناوری و گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.
در این همایش جمع قابل ملاحظه ای از دانشجویان ،کتابداران و اعضای هیات علمی گروههای کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ،دانشگاه تبریز ،دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال شرکت داشتند.
سخنرانی ها با موضوعات کلیدی توسط اعضای هیات علمی دانشگاهها ارائه شد که مجموعاً تاکید بر توانمندیهای حوزه ی کتابداری و اهمیت مشارکت آنها در بستر سلامت داشتند.
مراسم با آیاتی از کلام الله مجید و سپس پخش فرازهایی از زیارت پرفیض عاشورا آغاز شد و سپس دبیر علمی همایش خانم دکتر وحیده زارع پیام رئیس همایش ، معاونت تحقیقات و فناوری جناب آقای دکتر محمد رضا رشیدی را ارائه نمودند و هدف از برگزاری همایش را بازنمایی و تاکید بر پتانسیل های کتابداران و کتابداری اطلاع رسانی پزشکی در کمک به ارتقای پیامدهای سلامت و نقش کتابداران در بستر سلامت و همچنین ترویج کتابخوانی بیان نمودند.
دکتز زارع ضمن تشکر از حمایت معاونت تحقیقات و فن آوری در به فعلیت رسیدن برنامه های توسعه ای گروه مانند علم سنجی ، برگزار یکارگاهها و سمینار های اموزشی ، و استقبال ایشان از ظرفیت های کتابداران ، عرصه را برای احیای نقش کلیدی کتابداران در فرایند های پژوهشی مناسب دانستند.و در ادامه اعلام کردن گروه کتابداری با تمام توان از فعلیت رسیدن توانمندی های کتابداران حمایت میکند.
خانم دکتر پیری رئیس دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی هم ضمن اشاره به شعر "یاد یار مهربان" (کتاب) از گروه کتابداری و اطلاع رسانی برای برگزاری این همایش قدردانی کرد و از این رخداد ابراز خرسندی نمود.
دکتر حاج ابراهیمی ، رئیس مرکز مبتنی بر شواهد نیز ضمن تاکید بر نقش کتابداران به عنوان سردمداران مدیریت اطلاعات و عضو تیم های بالینی نقش کتابداران به عنوان معلمین و متعلمین در کارهای تیمی،در دسترسی به شواهد،مکان یابی منابع اطلاعاتی را بسیار مهم دانستند. وی از اینکه با کتابداران همکاری میکند ابراز خوشحالی نمود از کتابداران و دانشجویان کتابداری برای مشارکت در پروژه های EBM دعوت به عمل آورد.
دکتر زوارقی (رئیس انجمن کتابداری شاخه اذربایجان و مدیر گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه تبریز)،آقای فرهاد شکرانه (سرپرست کارآزمایی های کوکران-در دانشگاه ناتینگهام انگلستان)،خانم دکتر لیلا خلیلی (عضو هیت علمی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان) ، دکتر علی ایمانی (معاون پژوهشی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی) ، و آقای مهندس کریم زاد شریفی (کارشناس آی تی مرکز سلامت الکترونیک کلینیک پارس تبریز ) آقای دکتر عبدخدا و دکتر حبیبی (اعضای هیئت علمی گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی) و خانم غزاله عالی - دکتر زهرا اباذری (دانشگاه آزاد واحد تهران شمال) از دیگر سخنرانان این همایش یکروزه بودند.
در این همایش پربار یکروزه، از کتابداران برجسته و همچنین از کتابداران پیشکسوت دانشگاه با ارائه جایزه نقدی از طرف معاونت تحقیقات فناوری دانشگاه تقدیر به عمل آمد.آقای حافظ محمد حسن زاده،آقای ابراهیم پور رضایی و خانم حکیمه حضرتی به ترتیب نفرات اول تا سوم کتابداران برجسته در حوزه های فردی –شغلی(پژوهشی و آموزشی) شناخته شدند. و آقای جواد بناکار، خانم رباب آبروانی و خانم مریم رزم خواه هم به عنوان کتابداران پیشکسوت مورد تقدیر واقع شدند.
در این همایش همچنین طرح "ایستگاه مطالعه" درنمازخانه دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی با همکاری معاونت محترم فرهنگی و همت گروه کتابداری با 118 عنوان کتاب که ممهور به مهر "بخوان و بگذار" ، به منظور ترویج خواندن ، سخاوت، امانتداری، اشترک گذاشتن منابع، کشاندن کتابخانه به محل عبادت و تردد جامعه افتتاح شد.
وهمچنین مسابقه کتابخوانی با ارائه جایزه و لوح تقدیر هم از دیگر برنامه ها ی همایش بود که با قرعه کشی که به صورت زنده توسط حجت الاسلام فتحی (از بیمارستان شهدا) ، انجام شد و به سه نفر از کسانی که پاسخ صحیح داده بودند جایزه تعلق گرفت.
دبیر علمی همایش در پایان همه را به خواندن دعای مطالعه و دعای فرج دعوت کرد. این همایش یکروزه با ابراز خرسندی و رضایت تمام شرکت کنندگان و اینکه اولین همایش رسمی کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی تبریز است و موجب بارور شدن ریشه های امید در جامعه کتابداران و اطلاع رسانا ن شده است به پایان رسید.
مهم ترین پیام همایش این بود
تغییر در نگاه به حرفه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی در دانشگاه اتفاق افتاده است و انتظار میرود کتابداران نقش حیاتی خود را در تمام عرصه های آموزشی و پژوهشی در بستر سلامت نشان دهند.