برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی

دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکیSchool of management and medical informatics

فهرست اصلی
تاریخ : چهارشنبه 9 خرداد 1397
کد 1052
  1.  به منظور چابک سازی فرآیندهای مربوط به حمایت مالی از تحقیقات در دانشگاه علوم پزشکی تبریز، روند اعطاي اعتبار پژوهشی (گرنت) به دانشکده ها ، مراکز تحقیقاتی فاقد ردیف بودجه مستقل ، کمیته تحقیقات دانشجویی و تیم های پژوهشی جایگزین پروسه قبلی حمایت در قالب طرح تحقیقاتی و یا طرح پایان نامه می گردد.
بدیهی است تعهدات معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه در مورد طرح ها و طرح پایان نامه های اين معاونت در سال 1396 به قوت خود باقی است ولی پرداخت ها طبق سیاست های سال 1397 بوده و سقف پرداخت تنخواه پژوهشی طبق بند 8 این مصوبه خواهد بود.
  1.  اعتبار پژوهشی به دانشکده ها، مراکز تحقیقاتی فاقد ردیف بودجه مستقل، کمیته تحقیقات دانشجویی و تیم های پژوهشی بر اساس امتیاز و سهم مشارکت آن واحد در نتایج ارزشیابی دانشگاه در سال 1395 (مطابق مقالات نمایه شده Scopus در سال 2016) تخصیص خواهد یافت.
  2. دانشکده ها، مراکز تحقیقاتی فاقد ردیف بودجه مستقل، کمیته تحقیقات دانشجویی و تیم های پژوهشی مجازند در قالب سقف اعتبارات پژوهشی خود نسبت به پذیرش طرح های تحقیقاتی یا طرح های پایاننامه در سال 97، اقدام نمایند. بدیهی است محل پرداخت کلیه هزینه های این طرح ها، اعتبارات واحد مربوطه خواهد بود.
ریز پرداخت های دانشکده ها، مراکز تحقیقاتی، کمیته تحقیقات دانشجویی و تیم های پژوهشی به محققین محترم به معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه منعکس خواهد شد.
  1.  به منظور تسهیل فرآیندها و آزادسازی وقت محققین فعال، اعتبار پژوهشی (گرنت) به 10% محققین فعال دانشگاه ، بر اساس و متناسب با امتیاز کسب شده در ارزشیابی دانشگاهها در سال 2016 ، تعلق می گیرد. مبلغ گرنت برای هر يک از محققین فعال در دانشگاه برای سال 1397 متعاقبا اعلام خواهد شد.
  2. گرنت موضوع بند 4 در لاین تحقیقاتی محقق و بر اساس بروندادهای تحقیقاتی محققین و سهم اختصاصی مشارکت محقق در کل امتیازات پژوهشی کسب شده در ارزشیابی دانشگاه در سال قبل (ارزشیابی انجام شده توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت متبوعه) تخصیص خواهد یافت. محققین می توانند 30% از فعالیت ها را در خارج از زمینه تحقیقاتی خود انجام دهند. مرجع تشخیص مطابقت بروندادهای پژوهشی محققین با لاین های مصوب، شورای پژوهشی دانشکدهيا مرکز تحقیقات خواهد بود.
لازم به ذکر است پیرو مصوبات شورای پژوهشی دانشگاه در سال های قبل در راستای اولویت گذاری تحقیقات و ماموریت گرائی برای مراکز تحقیقاتی دانشگاه، کلیه محققین محترم دو زمینه تحقیقاتی (لاین تحقیقاتی) مورد نظر خود را پس از تائید رئیس مرکز تحقیقاتی یا رئیس دانشکده محل استقرار محقق اعلام خواهند نمود (طبق نامه 42987/د/5 مورخه 18/2/1397). 
6- محققین محترم متعهد می شوند حداقل 25% از گرنت را در قالب پایاننامه های دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز (هر مقطع) هزینه کرده و در بروندادهای پژوهشی با درج شماره گرنت در بخش تقدیر و تشکر ذکر کنند.
  1.  در خصوص طرح های تحقیقاتی و طرح های پایان نامه سال 1396 و قبل از آن، سیاست های مصوب کماکان به قوت خود باقی می باشد. بدیهی است اعتبارات در اختیار محققین از محل طرح های سال 1396 و قبل که  تسویه حساب نشده اند برای این محققین به عنوان اعتبار جاری تلقی خواهد شد.
  2. با توجه به محدودیت منابع مالی تحقیقات و فناوری دانشگاه حداکثر تنخواه پژوهشی واریز شده به حساب هر محقق 300 میلیون ریال و حداقل تنخواه30 میلیون ریال بوده و پرداخت بعدی اعتبار پژوهشی مصوب، مشروط به تسویه امتیازات مورد انتظار خواهد بود. ترمیم تنخواه پژوهشی متناسب با ارائه امتیازات لازم و  تسویه مرحله ای انجام خواهدشد.
  3. علاوه بر گرنت فوق الذکر، گرنت های ذیل نیز به گرنت مذکور اضافه  خواهند شد:
الف- گرنت منتخبین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در سال 1396
این گرنت به اعضای دانشگاه علوم پزشکی تبریز که در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در سال 1396 موفق به کسب عناوین (اول، دوم، سوم، محقق برتر جوان) شده اند تا 6 ماه بعد از اعلام نتایج و به شرح زیر اعطا خواهد شد:
             - رتبه اول 300 میلیون ريال          - رتبه دوم 250 میلیون ريال  
             - رتبه سوم 200 میلیون ريال        - محقق برتر جوان و .... 200 میلیون ريال
ب- گرنت اعضای هیئت علمی جدید
              این گرنت به اعضای هیات علمی جدید (متعهد خدمت، پیمانی و...) که از اول سال 1396 شروع به کار نموده اند به میزان 100 میلیون ریال و فقط یکبار اعطا خواهد شد .
لازم است برای دریافت این گرنت، طرح پیشنهادی تحقیق به صورت کامل و در راستای لاین تحقیقاتی محقق ارائه شود و در دانشکده يا مرکز تحقیقاتی مرتبط مورد  بررسی، داوری و تصویب علمی و اخلاقی قرار گيرد. ، 
ج- گرنت مشارکت در برنامه های دانشگاهی (حوزه پژوهش) در سطح بین المللی: 
   این گرنت به محققین دانشگاه علوم پزشکی تبریز که برنامه تحقیقاتی مشترک با محققین دانشگاههای خارجی داشته باشند متناسب با میزان و سطح مشارکت طرف خارجی و به صورت موردی و با تصویب شورای پژوهشی دانشگاه پرداخت می شود.
د- حمایت مالی از پایان نامه های مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاههای معتبر خارج از کشور:
 در راستای اجرای برنامه راهبردی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گسترش همکاری های بین المللی، پایان نامه های مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاههای معتبر خارج از کشور با ارائه مستندات و به شرح زیر مورد حمایت مالی قرار می گیرند:
  • حداقل یک استاد راهنما از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز و نیز یک استاد راهنما از اساتید دانشگاه معتبر خارجي در پایان نامه مشترک  فعالیت نمایند.
  • پایان نامه های مشترک دوره رزیدنتی و Ph.D  تاسقف 250 میلیون ریال و پایان نامه های مشترک دوره دکترای عمومی و کارشناسی ارشد تا سقف100 میلیون ریال مورد حمایت مالی قرار میگیرند.
  • بررسی و تصویب این پایان نامه ها به صورت موردی در شورای پژوهشی دانشگاه خواهد بود.
ه- حمایت مالی از متقاضیان گذراندن دوره پسا دکترای مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاههای خارج از کشور:
در راستای اجرای برنامه راهبردی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گسترش همکاری های بین المللی، متقاضیان گذراندن دوره پسا دکترای مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاههای خارج  از کشور تا سقف 250 میلیون ریال متناسب با میزان گرنت طرف دوم، تخت شرایط زیر و با  ارائه مستندات مورد حمایت مالی قرار می گیرند:
  • دوره پسا دکترا در قالب تفاهم نامه مشترک منعقده بین دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاه خارجی تعریف شود.
  • حداقل یک استادراهنما از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز و نیز یک استاد راهنما از اساتید دانشگاه مربوطه در دوره مشترک مذکور تعیین گردد.
  • متقاضی دوره پسادکترا می تواند از محققین و اعضای هیات علمی تمامی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی معتبر باشد و  مي بايست دارای مدرک دکترای تخصصی معتبر باشد.
  • بررسی و تصویب این دوره ها به صورت موردی در شورای پژوهشی دانشگاه خواهد بود.
  1.  گرنت اختصاص یافته به شرح زیر اعطا می شود:
  • از زمان ابلاغ گرنت های مصوب به افراد تا 6 ماه متقاضیان جهت ارائه خلاصه طرح پیشنهادی تحقیق از طریق سیستم پژوهان فرصت دارند.
  •  مجریان طرح های تحقیقاتی واجد شرایط دریافت پژوهانه تحقیقاتی، خلاصه طرح پیشنهادی تحقیق در لاین تحقیقاتی محقق را به معاونت تحقیقات و فناوری دانشکده يا مرکز تحقیقاتی مربوطه ارائه نمایند (از طریق سامانه پژوهان).
  • خلاصه طرح پیشنهادی تحقیق شامل عنوان طرح، خلاصه روش اجرا، جدول همکاران، ملاحظات اخلاقی، مدت اجرا و شماره حساب مجری می باشد.
  • پروپوزال های مذکور نیاز به داوری علمی ندارند.
  • با توجه به اهمیت رعایت موازین اخلاقی پژوهش و نشر به منظور اخذ تائیدیه اخلاقی، محققین محترم خلاصه پرسش نامه مصوب برای اخذ گرنت در لاین تحقیقاتی محقق را تکمیل نموده و از طریق سیستم پژوهان جهت بررسی در کمیته اخلاق (سازمانی يا منطقه ای) و دریافت مجوز از کمیته اخلاق اقدام خواهند نمود.
  • مجری باید تعهد نماید که مقالات ارائه شده به عنوان برون ده حاصل از گرنت مذکور قبلا به عنوان برون داد پایان  طرح یا پایاننامه از محل دیگری غیر از گرنت مذکور، تامین اعتبار نشده و در آینده نیز نخواهد شد.  لازم به ذکر است این موضوع به شدت پایش خواهد شد.
  • اگر امتیاز حاصل از برونداد گرنت  (مقاله) حد نصاب (32/0 امتیازبه ازای هر ده میلیون ریال) مربوطه را تکمیل نکند، مبلغ متناظر با کمبود امتیاز، توسط مجری طرح تحقیقاتی گرنت به حساب معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه عودت داده شده و سپس پایان کار صادر خواهد شد.
  •  در موارد زیر مرجع ذیصلاح برای اعلام نظر، دانشکده یا مرکز تحقیقاتی مربوط به پست سازمانی محقق می باشد:
    •  ارزیابی اینکه مقاله قبلا به عنوان برونداد طرح یا پایاننامه دیگری که مستقل از طرح گرنت مذکور باشد ارائه نشده باشد .
    • فقط مقالات مرتبط با موضوع گرنت قابل قبول بوده  و مقالات غیر مرتبط مقبول نمی باشد.
  1. برون ده مورد انتظار از هزینه های تحقیقاتی صرف شده از منابع دانشگاه، به ازای هر 10 میلیون ریال 32/0 امتیاز پژوهشی و فناوری بوده و  امتیازات بر اساس شاخص های ارزیابی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی محاسبه خواهد شد ( حسب دستورالعمل 1365/د/700 مورخه 29/3/1396).
  2. به چاپ مقاله در مجلات نامعتبر (سایت .research.ac.ir http://blacklist) امتیاز تعلق نگرفته و برای مقالات سال 2018 و به بعد حسب دستورالعمل وزارتی امتیاز منفی تعلق خواهد گرفت. 
  3.  حق الزحمه داوری اخلاقی خلاصه طرح پیشنهادی تحقیق ارجاعی کمیته منطقه ای اخلاق دانشگاه تا 2 ساعت در نظر گرفته می شود.
  4. امتیاز جشنواره پژوهشی سال 1397 و انتخاب پژوهشگر برتر مطابق امتیازدهی وزارت از طریق سیستم پژوهان محاسبه خواهد شد و دستورالعمل مربوطه متعاقبا ابلاغ خواهد شد.
  5. مقرر گردید فضای فیزیکی کار تحقیقاتی در مراکز تحقیقاتی(نیمه وقت یا تمام وقت بودن اعضا در مراکز) حداکثر در دو محل بصورت نيمه وقت و يا يک محل بصورت تمام وقت  برای هر محقق مدنظر قرار گیرد .
  6. در خصوص ترکیب اعضای شورای پژوهشی مراکز تحقیقاتی مقرر گردید حکم اعضاي شورا برای مدت دو سال صادر و هر محقق با توجه به لاین تحقیقاتی محققین و ماموریت های مصوب برای مراکز، حداکثر در دو مرکز تحقیقاتی به عنوان عضو شورای پژوهشی باشد.
 
  1. سیاست های مربوط به کمیته تحقیقات دانشجویی :
       به منظور ایجاد تسهیلات بیشتر برای دانشجویان توانمند، مقرر گردید:
الف- دانشجویانی که 50 درصد امتیاز بند «ك» آيين نامه «تسهيلات آموزشي، پژوهشي و رفاهي ويژه استعدادهاي درخشان» را کسب نمایند، می توانند همزمان دو طرح تحقیقاتی را جهت اجرا اختیار کنند.
ب- در مورد طرح های تحقیقاتی دانشجویی با شرط تعهد ارائه امتیاز پژوهشی، میزان حمایت به 60 میلیون ریال برای دوره دکترای تخصصی، 50 میلیون ریال برای دوره کارشناسی ارشد و دکترای عمومی و 40 میلیون ریال برای دوره کارشناسی افزایش می یابد.
ج- در صورت عدم ارائه تعهد مقاله و به شرط ارائه گزارش نهایی ميزان حمایت برای دانشجويان مقطع دکترای تخصصی 25 میلیون ریال، کارشناسی ارشد20 میلیون ریال و کارشناسی 15 میلیون ریال می باشد.
د- سقف پرداخت کمک هزینه شرکت در کنگره دانشجویی برای کنگره های داخل کشور (خارج از تبریز) تا سقف 2 میلیون ریال برای هر نفر و برای کنگره های خارجی تا سقف 20 میلیون ریال برای هر نفر تعیین گردید و مقرر گردید برای کنگره های داخل و خارج از کشور در سال 97  تا 200 میلیون ریال برای هر کدام (جمعاً تا 400 میلیون ریال) در اختیار کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه قرار داده شود.
ه-  برای کنگره های خارجی به دانشجویانی که 50 درصد بند «ك» آيين نامه «تسهيلات آموزشي، پژوهشي و رفاهي ويژه استعدادهاي درخشان» را کسب نمایند، حمایت ها تا سقف 30 میلیون ریال خواهد بود.
  1.  سیاست های مربوط به شرکت در کنگره ها و سمینارها و همایش های خارج از کشور برای اعضای هیات علمی :
الف-میزان پرداخت تسهیلات شرکت در همایش خارج از کشور حداقل 40 میلیون ریال و حداکثر 80 میلیون ریال تعیین گردید.
ب- شرط لازم برای دریافت هزینه شرکت در همایش خارج از کشور این است که متقاضی در دو سال گذشته حداقل دو مقاله Q1 و حداقل 2 مقاله نویسنده رابط و یا نویسنده اول چاپ شده ارائه نماید و در مجموع حداقل داراي 10 مقاله چاپ شده در Scopus, Pubmed, ISI و مدلاین باشد. ارائه مقالات متعدد و متفاوت برای پوشش دادن این حداقل ها بلامانع است.
ج- عضو هیئت علمی برای شرکت در همایش خارج از کشور و برخورداری از حداقل میزان حمایت باید حداقل 14 امتیاز در دو سال گذشته  کسب کرده باشد. برای برخورداری از حداکثر میزان حمایت ( 80 میلیون ريال) مي بایست 28 امتیاز پژوهشي در دو سال گذشته کسب نموده باشد. در بقیه موارد که امتیاز کسب شده ما بین 14 و 28 امتیاز است مبلغ حمایتی به تناسب امتیاز کسب شده محاسبه خواهد شد.
مبنای امتیازدهی دستورالعمل وزارتی در ارزیابی دانشگاههای کشور می باشد.
د- متقاضی باید تمامی مستندات لازم برای برخورداری از مبلغ حمایتی کنگره ها را همراه با مقالات خود از قبیل مستدات اندکس مقاله در Scopus, Pubmed, ISI و مدلاین و Q1 و... ، را به دانشکده یا مرکز تحقیقات مربوطه ارائه نماید تا پس از بررسی و تائید دانشکده یا مرکز تحقیقات به همراه مستندات ذیل و قبل از عزیمت متقاضی به همایش به اداره بورس معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه ارسال گردد.
  1. - معرفی نامه از دانشکده یا مراکز تحقیقات با در نظر گرفتن مفاد بند ه
  2. - تصویر پذیرش مقاله ( پذیرش باید به نام فرد متقاضی همراه با عنوان خلاصه مقاله پذیرفته شده نام کنگره و تاریخ برگزاری آن باشد).
  3. - تصویر خلاصه مقاله
ه - مبنای محاسبه امتیاز متقاضی، مقالات دو سال کامل ماقبل سال تقاضا خواهد بود.
و- برای هرمقاله پذیرفته شده در همایش، فقط یک نفر (سخنران) می تواند متقاضی شرکت در همایش مورد نظر باشد.
ز- موارد ذکر شده در فوق برای ارائه بصورت سخنرانی بوده و در صورتی که مقاله متقاضی بصورت پوستر پذیرفته شود، میزان حمایت مالی نیز 50% خواهد شد.
ح- تمامی پرداخت ها ی ذکر شده پس از مراجعت متقاضی و با ارائه مستندات ذیل انجام خواهد یافت:
  •  تصویر گواهی شرکت در همایش.
  •  تصویر خلاصه مقاله چاپ شده در کتابچه همایش.
  •  تکمیل فرم گزارش سفر.
  •  اصل لاشه بلیط رفت و برگشت.
  •  تصویر برگ پاسپورت که نشان دهنده مهر خروج از ایران و ورود به کشور مقصد همایش مورد نظر و بالعکس در پاسپورت.
ط-  اگر متقاضی نخواهد بر اساس این آیین نامه مورد حمایت قرار گیرد، مصوبه قبلی در خصوص پرداخت حداکثر دو میلیون تومان برای اعضاء هیات علمی و دانشجویاني که در همایش های خارج از کشور شرکت می نمایند، به قوت خود باقیست.
ي- مقرر گرديد سهمیه بندی هر دانشکده برای شرکت در همایش خارج از کشور اعلام گردد.
  1. سیاست های مربوط به مدیریت توسعه فناوری اطلاعات متعاقبا ارسال خواهد شد.