برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی

دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکیSchool of management and medical informatics

فهرست اصلی
تاریخ : دوشنبه 28 تير 1400
کد 1863

گفت و گو با آقای رضا ابراهیم اوغلی دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت خدمات بهداشتی درمانی

به بهانه دفاع از رساله آقای رضا ابراهیم اوغلی دانشجوی دوره دکتری تخصصی
لطفا در خصوص عنوان پایان نامه، زمان شروع اجرای آن، اساتید راهنما و روش انجام آن توضیح مختصری ارائه دهید؟ لازم به ذکر است که فقط کار خود فرد توضیح داده شود و از پرداختن به فعالیتها و کارهای مشابه خودداری گردد.
با سلام. عنوان پایان نامه من "ترسیم الگوی مصرف خدمات سرپایی در جمعیت تحت پوشش سازمان بیمه سلامت استان آذربایجان شرقی با تاکید بر بیماری های مزمن و چند ابتلایی" بود که زیر نظر آقایان دکتر علی جنتی و همایون صادقی بازرگانی و تحت مشاوره آقای دکتر هادی همیشه کار انجام گرفت. این مطالعه از نوع داده کاوی (Data Mining) بوده و  منبع داده های این مطالعه ،پایگاه­های داده­ای بیمه سلامت استان آذربایجان­شرقی بود . تمرکز این پایان­نامه برالگوی خدمات سلامت  بیماری­های مزمن و الگوی مصرف مراقبت­ها و هزینه­های آن­ها می­باشد. به این صورت که ابتدا شیوع و اپیدمیولوژی بیماری­های مزمن در میان جمعیت بیمه سلامت استان آذربایجان شرقی بر اساس اطلاعات مربوط به دارو های مصرفی افراد (که از پایگاه­های داده­ای بیمه سلامت استان آذربایجان­شرقی استخراج شده بود) برآورد گردید.
به عنوان مثال افرادی که برای آن­ها انسولین و سایر دارو­های مربوط به دیابت تجویز شده بود به عنوان فرد مبتلا به دیابت شناخته می گردد. یا فردی که دارو­های شیمی درمانی دریافت کرده بودند به عنوان فرد مبتلا به سرطان شناسایی می­گردند. تعداد جمعیت مطالعه بیش از 1 میلیون و 500 هزار نفر بود. در قدم بعدی با استفاده از تکنیک­های پیشرفته آماری ابعاد مختلفی از الگوی­های مصرف این جمعیت مورد مطالعه قرار گرفت. به عنوان مثال توزیع مصرف و هزینه مراقبت­ها، تاثیر بیماری­های مزمن بر مصرف و هزینه مراقبت­ها و همچنین الگوی تجویز پزشکان و الگوی مراجعه به پزشکان مورد مطالعه قرار گرفت. در گام نهایی، در یک مطالعه کیفی و با در نظر گرفتن یافته­های حاصل از مطالعه کمی، چالش­های مدیریت بیماری­های مزمن در ایران شناسایی گردید و برای آن­ها راهکار­های اجرایی شناسایی گردید و در یک مطالعه دلفی این راهکار­ها اولویت­بندی و نهایی­سازی گردیدند.
 دانش قبلی در مورد موضوع تا چه میزان می باشد؟
شکاف­های اطلاعاتی قابل توجهی در این رابطه وجود داشت. اغلب مطالعات تنها متمرکز بر تعداد محدودی از بیماری­ها بود و غالب این مطالعات بر­اساس مطالعات مبتنی بر خود گزارش­دهی بودند که این مطالعات می­توانند متاثر از تورش یادآوری باشند. علاوه بر این، این مطالعات به ندرت شیوع چند ابتلایی را مورد بررسی قرار داده بودند و همچنین بار شیوع این بیماری­ها را بر مصرف مراقبت­ها را به تصویر نکشیده بودند.
مطالعه شما چه میزان اطلاعات به دانش قبلی اضافه می کند؟
این مطالعه یک الگویی را ارائه کرد که بتوان با استفاده از داده­های در دسترس مربوط به مصرف دارو­ها بتوان الگوی شیوع بیماری­های مزمن را به صورت هزینه اثربخش و در میان جمعیت گسترده و در بازه زمانی گسترده مطالعه نمود.
مهترین یافته، نتیجه و دستاورد پژوهش خود را چه می دانید؟ (کامل لطفا)
یافته ­های این مطالعه نشان داد که 5/39 درصد از افراد حداقل به یک بیماری مزمن مبتلا هستند و 19% از جمعیت چند ابتلایی را تجربه می­کنند. 60 درصد کل هزینه­ها متمرکز بر 10 درصد از جمعیت بود. به طور متوسط 16 درصد از افراد استمرار مطلوبی از مراقبت­ها را دریافت می­کنند. همچنین بیماری­های مزمن مصرف و هزینه مراقبت­ها را تا 9 برابر افزایش می­دهند. مهم­ترین چالش­ها و راهکار­ها برای مدیریت بیماری­های مزمن و چند ابتلایی در قالب شش بعد اساسی (تولیت و رهبری، ارائه خدمات، نیروی انسانی، تامین مالی و باز پرداخت­ها، مدیریت اطلاعات، و فناوری و تجهیزات) شناسایی گردید.
مهم ترین دستاورد این مطالعه این است که مطالعه حاضر نشان داد که می توان با استفاده از داده­های انبوهی که هر آن در مراکز ارائه دهنده مراقبت­های بهداشتی و درمانی تولید می­شوند بدون صرف هزینه زیاد اقدام به تولید شواهد واقعی برای ارتقای مدیریت اثربخش بیماری­های مزمن نمود.
تعداد خروجی و مقاله پایان نامه خود را ذکر کنید. 
از این پایان­نامه 5 مقاله مستخرج گردید که تعداد 4 مقاله چاپ و 1 مقاله نیز در نوبت چاپ قرار دارد. عناوین این مقالات عبارتند از:
Chronic Diseases and Multimorbidity in Iran: A Study Protocol for the Use of Iranian Health Insurance Organization’s Claims Database to Understand Epidemiology, Health Service Utilization, and Patient Costs
Interpersonal Continuity of Care and Its Effect on Health Care Utilizations and Expenditures for Diabetes
Epidemiology of multimorbidity in Iran: An investigation of a large pharmacy claims database
A 4-Year Investigation of Ambulatory Health Care Expenditure Concentration and High-Cost Patients
Incremental Healthcare Resource Utilization and Expenditures Associated with Cardiovascular Diseases in Patients with Diabetes: A Cross-Sectional Study