برای نمایش بهتر وب سایت از ورژن جدید مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم استفاده نمایید.

دانلود ورژن جدید فایرفاکس دانلود ورژن جدید کروم
English فارسی

دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکیSchool of management and medical informatics

فهرست اصلی
تاریخ : شنبه 21 مرداد 1396
کد 763

شیوه نامه اختصاصی برنامه اعطای گرنت های تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال 1396

...

مقدمه
اين شیوه نامه در جهت تحقق اهداف و برنامه های دانشگاه علوم پزشکی تبریز به منظور ساماندهی و استفاده بهینه از اعتبارات پژوهشی در مسیر بهبود کیفیت تولید علم ، ارتقا، تسهیل و تقویت فعالیت‌های پژوهشی، پژوهش‌محور شدن دانشگاه ضمن حفظ کیفیت آموزشی، اعمال ضوابط مدون و تفویض اختیارات بیشتر به اعضای هیأت علمی درخصوص انجام فعالیت های پژوهشی و تشویق محققان برتر تدوین و به شرح زیر ابلاغ می شود.
در این شیوه نامه دانشگاه برای استفاده بهینه از ظرفیت موجود محققان خود اقدام به ارائه روش هایی فراتر از فراخوان طرح های پژوهشی به منظور حمایت از فعالیت های محققان خواهد کرد تا در قالب آن بتواند طرح پژوهشی ارائه نموده و از امتیاز حمایت مالی بیشتری نسبت به شرایط عادی برخوردار باشد و پیامدهای مثبتی داشته باشد.
 
ماده 1 - تعريف گرنت (اعتبار ويژه پژوهشي)
اعتباري است كه ساليانه به موجب اين شیوه ­نامه بطور تشويقي در اختيار عضو هيأت علمي يا پژوهشگر واجد شرايط قرار مي­گيرد تا بر اساس قوانين جاري براي انجام طرح پژوهشي هزينه نمايد.
لازم به ذکر است بر اساس مصوبه شورای پژوهشی دانشگاه و نیز هیئت رئیسه دانشگاه در راستای اقدام عملی موثر در جهت سوق یافتن برنامه ها و فعالیت های دانشگاهی در عرصه اولویت های تحقیقاتی، تمام گرنت های تحقیقاتی دانشگاهی اعطایی به طرح ها و برنامه های ارائه شده در راستای اولویت های تحقیقاتی دانشگاه امکان پذیر می باشد.
 
ماده 2- اهداف
* افزايش ميزان بهره­وري اعضای هیئت علمی و استفاده بهينه از اعتبارات پژوهشي در جهت ارتقا فعالیت های پژوهشی دانشگاه
* ايجاد سهولت در اجراي طرح­هاي پژوهشي و نيز حمايت از پژوهشگران داراي برنامه پژوهشي مدون
* تسريع در روند فعاليت­هاي پژوهشي هدفمند از طريق كاهش مكاتبات و تشريفات اداري
* ترغیب و تشويق اعضاي هيأت علمي و پژوهشگران دانشگاه به انجام هرچه بهتر فعالیت های پژوهشی و فراهم آوردن شرایط مناسب برای تحقق اهداف و برنامه های دانشگاه
* امكان برنامه­ريزي جهت هدايت و هدفمند نمودن فعاليت­هاي پژوهشي
* ارزش گذاری علمی و ایجاد رقابت های سالم به منظور پشتیبانی و تشویق مناسب اعضای هیات علمی دانشگاه در فعالیت های پژوهشی
* تسهیل فعالیت های جاری پژوهشی اعضای هیات علمی و دانشجویان تحت مشاوره
* کمک به پژوهش محور شدن دانشگاه
* تسهیل همکاری اعضای هیات علمی با مراکز و سازمان های خارج از دانشگاه
 
ماده 3- انواع گرنت هاي پژوهشی:
  1. محققین  برتر سال (هفته پژوهش) :
این گرنت به 15-10 نفر از افراد برتر از نظر تحقیقاتی در هر سال و براساس امتیاز بدست آمده از فعالیت های پژوهشی افراد در هفته پژوهش و فناوری ، متناسب با عملکرد ایشان و با تصویب شورای پژوهشی دانشگاه اعطا می شود.
  1. گروه برتر بالینی دانشگاه از نظر تحقیقاتی:
     در هر سال به میزان 25-20 میلیون تومان به گروه برتر برای پیشبرد اهداف پژوهشی گروه اعطا می شود.
             3- 1% دانشمندان برتر پر استناد دنیا در رشته موضوعی مربوطه از دانشگاه علوم پزشکی تبریز
                  این گرنت به میزان /300 میلیون ریال و هر دو سال یکبار مشروط به تسویه حساب گرنت قبلی اعطا می شود.            
                 4 - منتخبین دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی
                  این گرنت به میزان تا /300 میلیون ریال برای منتخبین مذکور اعطا می شود.
 
               5 - مرکز تحقیقاتی برتر دانشگاه علوم پزشکی تبریز در جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی
این گرنت به مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز که در جشنواره مذکور رتبه های اول تا سوم را کسب     کنند برای تشویق و توسعه مرکز تحقیقاتی مذکور به شرح زیر اعطا می شود:
                                 - رتبه اول -/200 میلیون تومان
                                 -  رتبه دوم-/150 میلیون تومان
                                -  رتبه سوم -/100 میلیون تومان
                      6- مجلات برتر
این گرنت به مجلات برتر دانشگاه علوم پزشکی تبریز که بر اساس شاخص های رتبه بندی بین المللی موفق   به کسب رتبه ملی (اول تا سوم) شوند به میزان تا /300 میلیون ریال و برای توسعه برنامه های پژوهشی مجلات اعطا می شود.
 7- مشارکت در برنامه های دانشگاهی (حوزه پژوهش) در سطج ملی و بین المللی:  
 این گرنت به محققین دانشگاه علوم پزشکی تبریز که برنامه تحقیقاتی مشترک با محققین دانشگاههای خارجی داشته باشند متناسب با میزان و سطح مشارکت طرف خارجی و به صورت موردی و با تصویب شورای پژوهشی دانشگاه پرداخت می شود.
 8- گرنت محقق برتر بر اساس شاخص H
 الف) اين گرنت به افرادی كه  دارای 11 ≤H-Index   باشند تعلق می گیرد (مبناي محاسبه H-Index نمايه نامه Scopus است) و به شرح زیر اعطا خواهد شد:
میزان گرنت (میلیون تومان)           شاخصH-Index
      15-11                                     15-11
       25-20                                    20-16
      35-30                                    25-21
  1.                                       < 25 
این گرنت در هر کدام از بازه های جدول فوق فقط یک بار به ازای هر بازه  H-Indexو به شرط انجام تعهدات گرنت قبلی هر بازه در صورت درخواست محقق اعطا می شود.
                               ب) گرنت افزايش سه رتبه‌اي H-Index
اين گرنت به افرادی كه  دارای 11≤H-Index  بوده و در یک سال میلادی (از ابتدای سال میلادی تا انتهای همان سال) 3 واحد افزایش H-Index  داشته باشند تعلق می گیرد و میزان گرنت اعطایی دو برابر میزان پایه H-Index (برحسب میلیون تومان) خواهد بود.
      لازم به ذکر است گرنت محقق برتر و گرنت افزايش سه رتبه‌اي H-Index با رعایت موارد زیر تعلق می گیرد:
  • ارائه طرح پیشنهادی تحقیق به صورت انگلیسی و در قالب فرمت NIMAD.
  • ارائه طرح تحقیقاتی در راستای اولویت های تحقیقاتی دانشگاه 
  • ارائه گزارش plagiarism به صورت ضمیمه
  • متعهد به چاپ مقاله در مجلاتQ1  ( به ازای هر ده میلیون ریال چهار امتیاز)
  • شروع اجرای این گرنت از سال 2017 خواهد بود.
9- گرنت مقالات برتر :
      این گرنت به نویسنده اول یا مسئول مقالات چاپ شده در 10%  اول مجلات Q1 با ذکر Affiliation دانشگاه علوم پزشکی تبریز تا سقف /20 میلیون تومان و با  تصمیم گیری شورای پژوهشی پرداخت خواهد شد.
10- گرنت ثبت اختراع یا Patent بین المللی :
      این گرنت به ثبت اختراع های بین المللی که مورد حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور باشد تعلق می گیرد و میزان آن مابه التفاوت پرداختی صندوق خواهد بود.
 
 
11- گرنت چاپ مقاله مروری نظام مند و متاآنالیز:
      این گرنت به مقالات منتشرشده مروری نظام مند و متاآنالیز که در مجلات ISI Web of Science ایندکس شود و آدرس نویسنده اول و یا مسئول آن وابستگی سازمانی به دانشگاه علوم پزشکی تبریز را داشته باشد تعلق می گیرد و میزان گرنت اعطایی /5 میلیون تومان  با ارائه تائیدیه  مقاله از واحد EBM خواهد بود. (علاوه بر جایزه مقاله)
12- گرنت اعضای هیئت علمی جدید
این گرنت به اعضای هیات علمی جدید (متعهد خدمت، پیمانی و...) که از اول سال 1395 شروع به کار نموده اند به میزان /10 میلیون تومان و فقط یکبار اعطا خواهد شد .
   لازم است برای دریافت این گرنت ، طرح پیشنهادی تحقیق و به صورت کامل و بعد از بررسی، داوری و تصویب علمی / اخلاقی در دانشکده/مرکز تحقیقاتی مرتبط  و در راستای اولویت های تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ارائه شود.
اعضای هیات علمی جدید الاستخدام تا 6 ماه بعد از تاریخ استخدام فرصت خواهند داشت از این گرنت استفاده نمایند و همکارانی که از قبل یعنی از ابتدای سال 95 استخدام گردیده اند، از زمان ابلاغ این شیوه نامه تا 6  ماه بعد میتوانند متقاضی این گرنت شوند  و بعد از آن مورد پذیرش قرار نخواهد گرفت.
13-  گرنت همکاری دانشگاه  با صنعت
افرادی که مطابق آئین نامه همکاری دانشگاه با صنعت از منابع غیر از دانشگاه علوم پزشکی تبریز - وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی – معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری- صندوق حمایت از پژوهشگران موفق به جذب اعتبار شوند، از طرف دانشکاه علوم پزشکی تبریز به میزان 10% اعتبار جذب شده گرنت پژوهشی و یا گرنت فناوری اعطا می شود.
ملاک برای اعطا گرنت فوق خاتمه مدت انجام قرارداد و تایید انجام تعهدات توسط گرنت دهنده خواهد بود و برای هر قرارداد به صورت جداگانه پرداخت می شود.
14- حمایت مالی از پایان نامه های مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاههای معتبر خارج از کشور:
 در راستای اجرای برنامه راهبردی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مورد توسعه ی همکاری های بین سازمانی در سطوح ملی و بین المللی، پایان نامه های مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاههای معتبر خارج از کشور با ارائه مستندات و به شرح زیر مورد حمایت مالی قرار می گیرند:
  • حداقل یک استاد راهنما/مشاور  از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز و نیز یک استاد راهنما/مشاور از اساتید دانشگاه معتبر خارج در پایان نامه مشترک  فعالیت نمایند.
  • پایان نامه های مشترک دوره رزیدنتی و Ph.D  تاسقف /250 میلیون ریال و پایان نامه های مشترک دوره دکترای عمومی و کارشناسی ارشد تا سقف /100 میلیون ریال مورد حمایت مالی قرار میگیرند.
  • با توجه به سیاستگزاری شورای پژوهشی دانشگاه برون ده مورد انتظار به صورت ارائه مقالات با الزام به ذکر affiliation دانشگاه خارجی برای استاد خارجی و دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای اساتید این دانشگاه و همچنین کسب امتیاز مربوطه به ازای هر یک میلیون تومان 4 امتیاز (مربوط به مقالات) که حداقل در یکی از نمایه های Scopus و Pubmed یا ISI Web of Science ایندکس شود، خواهد بود.
15-  حمایت مالی از متقاضیان گذراندن دوره پسا دکترای مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاههای خارج از کشور:
در راستای اجرای برنامه راهبردی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مورد توسعه ی همکاری های بین سازمانی در سطوح ملی و بین المللی ، متقاضیان گذراندن دوره پسا دکترای مشترک بین دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاههای خارج  از کشور تا سقف /250 میلیون ریال متناسب با میزان گرنت طرف دوم ، تخت شرایط زیر و با  ارائه مستندات مورد حمایت مالی قرار می گیرند:
- دوره پسا دکترا در قالب تفاهم نامه مشترک منعقده بین دانشگاه علوم پزشکی تبریز و دانشگاه خارجی تعریف شود.
- حداقل یک استادراهنما از اساتید دانشگاه علوم پزشکی تبریز و نیز یک استاد راهنما از اساتیددانشگاه مربوطه در دوره مشترک مذکور تعیین گردد.
- متقاضی دوره پسادکترا می تواند از محققین و اعضای هیات علمی تمامی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی معتبر و یا دارای مدرک دکترای تخصصی معتبر باشد.
- با توجه به سیاستگزاری شورای پژوهشی دانشگاه برون ده مورد انتظار به صورت ارائه مقالات با الزام به ذکر affiliation دانشگاه خارجی برای استاد خارجی و دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای اساتید این دانشگاه و همچنین کسب امتیاز مربوطه به ازای هر یک میلیون تومان 4 امتیاز (مربوط به مقالات) که حداقل در یکی از نمایه های Scopus و Pubmed یا ISI Web of Science ایندکس شود، خواهد بود.
ماده 4- شیوه اجرایی گرنتها
        گرنت اختصاص یافته در قالب تدوین و ارائه طرح تحقیقاتی از طرف افراد برتر (بندهای 1،3 و 4) به شرح زیر اعطا می شود:
  1. مجریان طرح های تحقیقاتی واجد شرایط دریافت پژوهانه تحقیقاتی، خلاصه طرح پیشنهادی تحقیق را به معاونت تحقیقات و فناوری دانشکده /مراکز تحقیقاتی مربوطه ارائه نمایند.
  2. خلاصه طرح پیشنهادی تحقیق شامل عنوان طرح، خلاصه روش اجرا، جدول همکاران، ملاحظات اخلاقی، مدت اجرا و شماره حساب مجری می باشد.
  3. مجری باید تعهد نماید که مقالات ارائه شده به عنوان برون ده حاصل از گرنت مذکور قبلا به عنوان برون داد پایان طرح یا پایاننامه دیگری از محل دیگری غیر از گرنت مذکور، تامین اعتبار نشده و در آینده نیز نخواهد شد. 
  4.  پروپوزال های مذکور نیاز به داوری علمی ندارند.
  5.  پروپوزال های مذکور بعد از تصویب در شورای پژوهشی دانشگاه به کمیته منطقه ای اخلاق در پژوهشهای علوم پزشکی/ کمیته سازمانی اخلاق در پژوهش با محوریت مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی ارجاع داده شده و ارائه تاییدیه کمیته مذکور و در صورت نیاز ارائه کد ثبت در IRCT  الزامی می باشد.
  6. با توجه به سیاستگزاری شورای پژوهشی دانشگاه در هر سال، برون ده مورد انتظار به ازای هر یک میلیون تومان 4 امتیاز (مربوط به مقالات) خواهد بود که حداقل در یکی از نمایه های Scopus  , Pubmed   یا  ISI  web of Science  و یا مجلات معتبر هلمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ایندکس شود و در این رابطه :
  • فقط مقالات مرتبط با موضوع گرنت قابل قبول  بوده  و مقالات غیر مرتبط مقبول نمی باشد.
  • اگر امتیاز حاصل از برون داد Grant  (مقاله) حد نصاب (4 امتیازبه ازای هر ده میلیون ریال) مربوطه را تکمیل نکند، مبلغ متناظر با کمبود امتیاز، توسط مجری محترم طرح تحقیقاتی گرنت به حساب معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه عودت داده شده و سپس پایان کار صادر خواهد شد.
 7- از زمان ابلاغ گرنت های مصوب به افراد تا 6  ماه ، برای متقاضان جهت ارائه خلاصه طرح پیشنهادی تحقیق فرصت داده می شود و بعد از آن مورد پذیرش قرار نخواهند گرقت.
  1. برای یک گرنت با هر مبلغ ، فقط یک طرح پیشنهادی تا سقف آن مبلغ اختصاص یابد و طرح های پیشنهادی متعدد به مجموع مبلغ گرنت پذیرش نخواهد شد.
ماده 5 - در مواردی که این شیوه نامه دارای ابهام باشد براساس سایر مصوبات و مقررات پژوهشی جاری دانشگاه و تصمیم شورای پژوهشی دانشگاه عمل می گردد.
ماده 6- این شیوه نامه در  6 ماده و  در جلسه   746  شورای پژوهشی دانشگاه مورخ 3/5/1396 شورای پژوهشی دانشگاه به تصویب رسید و از تاریخ 1/1/1396 لازم الاجرا می باشد.
 
 
 
 طرح پیشنهادی تحقیق (proposal)  مربوط به درخواست گرنت محقق برتر با شاخصH   )ماده 3- شماره 8)